( Κάποιοι είπανε πως οι θεοί των ελλήνων ήταν εξωγήινοι με τρομερά υπερόπλα , οι στοχασμοί μου προς απάντηση τους )!
Συνήθως όταν ακούμε την λέξη «Τρικυμία» ο νους μας τρέχει σε μια θάλασσα ταραγμένη (φουρτουνιασμένη) . Κατά την δική μου άποψη ώμος είναι λανθασμένη αυτή η έννοια , και το γιατί θα προσπαθήσω με όσο το δυνατόν μου επιτρέπουν η γραμματικές μου γνώσεις που είναι πολύ χαμηλές (ΣΤ΄ Δημοτικού) να σας αναλύσω το σκεπτικό μου .
Σε μια πολύ ταραγμένη θάλασσα βλέπουμε μεγάλα και αφρισμένα κύματα που φτάνουν έως και 15 μέτρα ύψος , σε ένα ρυθμό που όταν κατεβαίνει το ένα ανεβαίνει το άλλο . Γι ΄ αυτό οι πλοίαρχοι έναν τέτοιο άσχημο καιρό φροντίζουν να τιμονιάρουν το πλοίο λίγο πλαγίως στον καιρό ώστε το πλοίο να νιώθει το χτύπημα του κύματος σαν ένα άγριο χάδι , (και όχι σαν χτύπημα του κριού που συμβαίνει όταν κοντράρεις κατά μέτωπο τον καιρό) , και να τραμπαλίζει ομαλά πάνω στο κύμα .
Εάν ο πλοίαρχος είναι λίγο πεισματάρης και κοντράρει κατά μέτωπο τέτοιον καιρό είναι πολύ πιθανόν να βρεθεί το μπροστινό τμήμα του πλοίου (πλώρη) και το πισινό τμήμα του (πρύμνη) πάνω στης κορυφές δύο κυμάτων που θα το σηκώσουν ψηλά και καθώς θα κατεβαίνουν κατεβάζοντας και το πλοίο μαζί τους ανάμεσα των δύο κυμάτων θα υψωθεί το τρίτο κύμα με τριπλάσια δύναμη από των άλλων δύο που κατεβαίνουν και θα βρει το πλοίο στη μέση σταματώντας απότομα την κατάβαση του και θα το ανυψώσει ταυτόχρονα . Το βάρος του πλοίου , η ταχύτητα της κατάβασης , η δύναμη του τρίτου κύματος και η ταχύτητα της ταυτόχρονης ανύψωσης θα το κόψουν στη μέση .
Αυτό το συμβάν των τριών κυμάτων όσοι δεν έχουν κατανοήσει σωστά τους συμβολισμούς της αρχαίας ελληνικής μυθολογία μας θα πούνε πως η θάλασσα έχει μεγάλη τρικυμία .
Εγώ λέω πως η Τρίαινα του θεού Ποσειδώνα συμβολίζει την αλληλουχία των τριών κυμάτων , διότι το σύμβολο του Ποσειδώνος έχει τα δύο άκρα του λίγο πιο χαμηλά από το μεσαίο άκρο για να διατυπώσει την τρομερή δύναμη του τρίτου κύματος καθώς αυτό ανυψώνεται ανάμεσα στα άλλα δύο που κατέρχονται .
Αντλιωρός Ε.Ν. Θεόδωρος Σπυρίδων Σούτης