ἔστ' ἦμαρ ὅτε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καὶ ες αεί ἔσσεται


  Ομάδα Έψιλον ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

  Μοιραστείτε
  avatar
  Διογένης
  Ζευς
  Ζευς

  Αριθμός μηνυμάτων : 182
  Ημερομηνία εγγραφής : 09/08/2011
  Ηλικία : 93

  Ομάδα Έψιλον ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

  Δημοσίευση από Διογένης Την / Το Τρι Αυγ 16, 2011 5:42 pm  Συμφωνα με την ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ:
  Η Ομάδα Έψιλον είναι μια φανταστική μυστική οργάνωση που σύμφωνα με τους υποστηρικτές της ύπαρξής της αποτελείται από Έλληνες και ξένους φιλέλληνες επιστήμονες, ερευνητές, καθηγητές, επιχειρηματίες και πολιτικούς. Εντάσσεται στις θεωρίες συνωμοσίας και κυκλοφορεί στην Ελλάδα περίπου από τα τέλη της δεκαετίας του 1990.

  Καθότι δεν υπάρχει επίσημη παρουσία της ομάδας, η ύπαρξη της συνήθως αμφισβητείται. Ενίοτε η φιλολογία της Ομάδας Ε τοποθετείται στα πλαίσια ενός αστικού μύθου χωρίς κάποια βάση.
  [Επεξεργασία]
  Ισχυρισμοί για την ομάδα

  Υποστηρίζεται ότι η ομάδα χρησιμοποιεί μυστική και ανώτερη, τεχνολογία (αντιβαρύτητα, τηλεμεταφορά κλπ.) για την άμυνα της Ελλάδας και την κυριαρχία του Ελληνικού πολιτισμού/διαφώτισης στον κόσμο. Οι υποστηρικτές της διατείνονται ότι υπάρχει από την αρχαιότητα και ότι οι δημιουργοί της, οι σημερινοί αρχηγοί και όλοι οι Έλληνες και άλλες φυλές προέρχονται από τον Σείριο ή τον Γαλαξία της Ανδρομέδας ή άλλα άστρα ή γαλαξίες που ήρθαν στα αρχαία χρόνια και εξαπλώθηκαν σε όλη την γη διαδίδωντας την γνώση τους στους λαούς του κόσμου. Σύμφωνα με ορισμένους η Έψιλον διαθέτει μυστικές βάσεις στην Σελήνη, στην Ανταρκτική και αλλού και ότι πήρε ενεργό μέρος στην προστασία της Κύπρου από την Τουρκική εισβολή το 1974. Εκτός από την προστασία της Ελλάδας, η ομάδα Έψιλον λέγεται πως έχει διαμάχη με τους Εβραίους, οι οποίοι λένε πως υποκινούν τις μεγάλες δυνάμεις και ελέγχουν τις τράπεζες.
  [Επεξεργασία]
  Δημιουργία του θρύλου

  Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Κούρο, η φιλολογία των Εψιλον ξεκίνησε τη δεκαετία του '70. Το 1976 ο Ανέστης Κεραμυδάς έκανε σχετική δημοσίευση στο Μακεδονικό Μήνυμα.[1]

  Η Ομάδα Έψιλον αναφέρθηκε αρχικά από τον Ιωάννη Φουράκη. Αργότερα ασχολήθηκαν με το ζήτημα της Έψιλον συγγραφείς και αρθρογράφοι όπως Ανέστης Κεραμιδάς, Κλεάνθης Γιαλλουράκης, Κώστας Διαμαντής και άλλοι.

  Οι παραπάνω αναφέρουν μέσα από τα κείμενά τους για την ύπαρξη της Ομάδας Έψιλον και να καταδείξουν το ρόλο που διαδραματίζει στην εξέλιξη των γεγονότων παγκοσμίως, υπέρ του Ελληνισμού και της Ανθρωπότητας.

  Μερικοί από αυτούς που πιστεύουν στην ύπαρξη της Ομάδας, συγγράφουν σε έντυπα και ιστοσελίδες ή έχουν εμφανιστεί (ακόμη και στην τηλεόραση) υποστηρίζοντας ότι είναι μέλη ή εκπρόσωποι της οργάνωσης ή ότι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα πρωτογενώς (από πρώτο χέρι) ή δευτερογενώς ερευνητικά.

  Ορισμένοι είναι υπέρ της Χριστιανικής πίστης ενώ άλλοι είναι εναντίον της, θεωρώντας την ανθελληνική, υποστηρίζοντας οι ίδιοι μία αρχαιοελληνική θέαση των πραγμάτων.

  Eνδεικτική αναφορά συγγραφέων που ασχολούνται με το θέμα της Ομάδας Έψιλον:
  Ιωάννης Φουράκης
  Ανέστης Κεραμιδάς
  Παναγιώτης Τουλάτος
  Κωνσταντίνος Κούρος
  [Επεξεργασία]
  Παραπομπές
  ↑ Κωνσταντίνος Κούρος - Το Αίνιγμα των Ε

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Κυρ Δεκ 16, 2018 3:47 am