ἔστ' ἦμαρ ὅτε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καὶ ες αεί ἔσσεται


  «Η ορθοδοξία έσωσε την γλώσσα μας».

  Μοιραστείτε
  avatar
  Διογένης
  Ζευς
  Ζευς

  Αριθμός μηνυμάτων : 182
  Ημερομηνία εγγραφής : 09/08/2011
  Ηλικία : 93

  «Η ορθοδοξία έσωσε την γλώσσα μας».

  Δημοσίευση από Διογένης Την / Το Τετ Αυγ 17, 2011 5:08 am  Η ορθοδοξία/χριστιανισμός/βυζάντιο έσωσαν την Ελληνική γλώσσα με τα ευαγγέλια, μας λέγουν οι χριστιανοί δημαγωγοί. Ουδέν ψευδέστερον τούτου, διότι:


  α) Οι Τούρκοι σουλτάνοι όταν εξέδιδαν φιρμάνι(διαταγή) στις τουρκοκρατούμενες Ελληνικές περιοχές τις έγραφαν σε ελληνικά με την βοήθεια μεταφραστών. Δεν ήταν δυνατόν να απαιτούν από τους Έλληνες υπόδουλους να ξέρουν τουρκικά. Το ίδιο συνέβηκε και με τους Γερμανούς Ναζί στην διάρκεια της κατοχής. Όταν εξέδιδαν διαταγές τις εξέδιδαν στα ελληνικά. Όχι από αγάπη προς την Ελλάδα αλλά γιατί απλούστατα δεν ήταν δυνατόν να απαιτούν από τους Έλληνες να ξέρουν γερμανικά. Το ίδιο συμβαίνει όπου και όταν ένας κατακτητής κατακτίσει μια περιοχή: εκδίδει διατάγματα στην τοπική γλώσσα. Άρα το ίδιο έκανε και το πολυφυλετικό-πολυεθνικό βυζάντιο. Σε κάθε περιοχή εξέδιδε διαταγές στην τοπικώς επικρατούσα γλώσσα. Όχι ότι ήθελε να διατηρήσει την ελληνική γλώσσα, γιατί τότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι και η οθωμανική αυτοκρατορία έσωσε την ελληνική γλώσσα επειδή εξέδιδε τα φιρμάνια που αφορούσαν την Ελλάδα στα ελληνικά.


  β) Εις ότι αφορά τα ευαγγέλια: Αν κάποιος σήμερα ήθελε να διαδώσει μία διεθνιστική ιδεολογία σίγουρα θα έγραφε τα «ευαγγέλια» της ιδεολογία του στα αγγλικά η οποία υπερισχύει ως διεθνής γλώσσα. Εάν έκανε το ίδιο στα 1700-1800 τότε θα έπρεπε να τα γράψει στα γαλλικά. Εάν όμως έπρεπε να διαδώσει μια διεθνιστική ιδεολογία πριν 2000 χρόνια θα έπρεπε να το κάνει στα ελληνικά διότι τότε η ελληνική ήταν ότι είναι σήμερα τα αγγλικά: διεθνής γλώσσα. Άρα όχι ότι μας έκαναν χάρη οι χριστιανοί, απλώς αν έγραφαν τα ευαγγέλια τους σήμερα θα τα έγραφαν στα αγγλικά.


  γ) Από το επιχείρημα «ο χριστιανισμός έσωσε την ελληνική γλώσσα», εξ αντιδιαστολής συμπεραίνεται ότι η Ελληνική γλώσσα ...κινδύνευε να χαθεί από την ... Ελληνική Θρησκεία!!! Δηλαδή οι χριστιανοί δημαγωγοί, δούλοι του Γιαχβέ, μας λέγουν ότι εμείς, μέχρι που ο χριστιανισμός έγινε επίσημη θρησκεία δεν προσέχαμε την γλώσσα μας και περιμέναμε τους Ναζωραίους να την προστατεύσουν. Προσπαθούν να μας πείσουν οι χριστιανοί δημαγωγοί ότι από το –11.000 που εμφανίζεται η γλώσσα μας(ίσως και πολύ πιο πρίν) οι Έλληνες πρόγονοί μας και η Ελληνική Θρησκεία δεν ...προστάτευαν την γλώσσα μας αλλά περίμεναν την συμμορία των Ναζωραίων για να την προστατεύσει!!! Να πώς μορφώνεται κανείς βλέποντας εκπομπές του κυρίου Άδωνι Γεωργιάδη που μας μαθαίνει ότι το βυζάντιο και ο χριστιανισμός έσωσαν την γλώσσα μας. Εξ αντιδιαστολής λοιπόν η Εθνική μας Θρησκεία πρέπει να την κατέστρεψε...


  «Όχι, δεν είπαμε κάτι τέτοιο» θα μας πεί ο κ. Γεωργιάδης. Απλώς ο χριστιανισμός διατήρησε την Ελληνική γλώσσα.
  Εμείς θα απαντούσαμε στον κύριο Γεωργιάδη: Γιατί τότε δεν λέτε ότι και η Εθνική Θρησκεία αλλά και ο χριστιανισμός έσωσαν την ελληνική γλώσσα; Έτσι, για τα μάτια του κόσμου. Κάντε την προπαγάνδα σας υπέρ του χριστιανισμού αλλά μην θάβετε την Εθνική μας Θρησκεία. Μην φοβάστε, δεν θα σας αφορίσει ο κ. Χριστόδουλος. Μην είστε τόσο δούλοι του ιουδαιοχριστιανισμού κύριοι χριστιανοί. Θα σας ακούει η Υπατία από εκεί που βρίσκεται και θα τρίζουν τα κόκκαλά της με τα ψέμματα που λέτε. Πέστε και μία αλήθεια, έστω και μισή αλήθεια...

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Δευ Δεκ 10, 2018 9:29 am