ἔστ' ἦμαρ ὅτε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καὶ ες αεί ἔσσεται


  «Μετά τον 9ο αιώνα το βυζάντιο ...ελληνοποιείται».

  Μοιραστείτε
  avatar
  Διογένης
  Ζευς
  Ζευς

  Αριθμός μηνυμάτων : 182
  Ημερομηνία εγγραφής : 09/08/2011
  Ηλικία : 93

  «Μετά τον 9ο αιώνα το βυζάντιο ...ελληνοποιείται».

  Δημοσίευση από Διογένης Την / Το Τετ Αυγ 17, 2011 4:14 am  Μας λένε οι χριστιανοί δημαγωγοί. Από πού έβγαλαν αυτό το καταπληκτικό συμπέρασμα; Επειδή, λένε, τον 9ο αιώνα υπάρχει το άγαλμα της Ήρας στον...ιππόδρομο της Κωνσταντινουπόλεως(!)


  Με τις ανοησίες των χριστιανών δεν μπορείς να βγάλεις ποτέ συμπέρασμα για το τί έγινε στην ιστορία. Θα απαντήσουμε όμως εμείς πώς εξετάζουμε το τί έγινε στο βυζάντιο. Όταν θέλουμε να αναλύσουμε την ιστορία ενός κράτους κάνουμε τομές στην ιστορία του, εγκάρσιες και κατά μήκος. Μία εγκάρσια τομή στην ιστορία του βυζαντίου τον 9ο αιώνα απαιτεί την γνώση των ανθρωπολογικών, θρησκευτικών, οικονομικών, πολιτικών, διπλωματικών και στρατιωτικών συνθηκών που επικρατούσαν στο βυζάντιο εκείνη την περίοδο. Πρέπει να γνωρίζουμε ποιά είναι η φυλετική σύνθεση του βυζαντίου τον 9ο αιώνα. Ποιά τα ήθη και έθιμά του πολυεθνικού βυζαντίου, οι ομιλούσες γλώσσες. Υπάρχει αυτόνομο ελληνικό κράτος αναγνωρισμένο διπλωματικώς; Είμαστε φόρου υποτελείς στους Ρωμαίους χριστιανούς; Μήπως είμαστε Ρωμαίοι χριστιανοί; Λατρεύουμε ελευθέρως την Εθνική μας Θρησκεία τον 9ο αιώνα; Λειτουργεί μήπως το μαντείο των Δελφών; Τα ελληνόπουλα διδάσκονται Όμηρο και Αριστοτέλη ή τους ύμνους του Δαυΐδ; Σε όλα αυτά τα ερωτήματα οι χριστιανοί δεν δίνουν καμμία απάντηση. Απλώς αναφέρουν ένα άγαλμα της Ήρας στον ιππόδρομο, που σε τελευταία ανάλυση θα μπορούσε να βρίσκεται εκεί για να το χλευάζουν τα βυζαντινά κτήνη.


  Από το ότι υπάρχει ένα Ελληνικό άγαλμα (αν υπήρξε, γιατί οι χριστιανοί λαοπλάνοι ψεύδονται ασυστόλως και δεν μπορείς να τους έχεις εμπιστοσύνη) στον ιππόδρομο δεν μπορούμε να συμπεράνουμε την φυλετική, εθνολογική, πολιτική και πολιτιστική κατάσταση στο βυζάντιο τον 9ο αιώνα. Και στο Μεξικό υπάρχει το άγαλμα της Αθηνάς, τι πάει να πεί αυτό; ότι το Μεξικό ελληνοποιείται; Στις ΗΠΑ υπάρχουν πόλεις με αρχαιοελληνικά ονόματα, στα πανεπιστήμιά τους διδάσκουν περισσότερο τους Έλληνες κλασσικούς απ’ ότι στο σημερινό Ελλαδιστάν. Τι πάει να πεί αυτό; Ότι οι ΗΠΑ είναι Ελληνικό κράτος; ή ότι ελληνοποιείται; Στην Τουρκία το υπουργείο πολιτισμού συντηρεί το αρχαία Ελληνικά μνημεία; Τι σημαίνει αυτό; ότι η Τουρκία ελληνοποιείται; Επίσης έχει επιτρέψει την λειτουργία ωρισμένων χριστιανικών εκκλησιών. Αυτό τί σημαίνει; ότι η Τουρκία εκχριστιανίζεται;


  Φυσικά το τέχνασμα των χριστιανών δημαγωγών είναι ότι δεν ορίζουν τι σημαίνει η λέξις «ελληνοποιείται». Μήπως εννοούν ως ελληνοποίηση του βυζαντίου ότι δεν καίνε πια ζωντανούς τους Έλληνες τα βυζαντινά κτήνη; Αυτό ονομάζουν ελληνοποίηση του βυζαντίου; Μα και αυτό είναι ψέμμα γιατί ο Νίκων ο Μετανοείτε τον 9ο αιώνα σφάζει Σπαρτιάτες Έλληνες στο θρήσκευμα και ο Νικηφόρος Φωκάς τον 10ο αιώνα, σφάζει Κρητικούς Έλληνες στο θρήσκευμα. Αυτή είναι η ελληνοποίηση του βυζαντίου;


  Το τέχνασμα των χριστιανών έγκειται στο ότι δεν εξηγούν στους ακροατές των τί σημαίνει σύσταση κράτους και πώς ένα κράτος χαρακτηρίζεται ελληνικό. Για να αποκαλύψουμε την διαστρέβλωση τους παίρνουμε την «λογική» τους και την εφαρμόζουμε σε άλλες ιστορικές περιόδους για να δούμε αν ισχύει. Το 1870 η Κρήτη έχει πληθυσμό ελληνικό και γλώσσα ελληνική, ανήκει όμως στην οθωμανική αυτοκρατορία. Το ότι μία περιοχή της οθωμανικής αυτοκρατορίας διατηρεί γλώσσα και πληθυσμό ελληνικό τι σημαίνει; Ότι η οθωμανική αυτοκρατορία ελληνοποιείται; Στρατιωτικώς και πολιτικώς η Κρήτη το 1870 ανήκει στην οθωμανική αυτοκρατορία. Άρα η γλώσσα, ο πληθυσμός και τα ήθη της Κρήτης δεν μας παρέχουν τον πολιτιστικό χάρτη της Τουρκίας. Κάποιος πονηρός μουσουλμάνος θα μπορούσε να δικαιολογήσει τις κατακτήσεις της Τουρκίας με τα επιχειρήματα των χριστιανών, λέγων ότι το 19ο αιώνα η οθωμανική αυτοκρατορία «ελληνοποιείται» επειδή στην Κρήτη μιλούν ελληνικά. Και κάποιος μουσουλμάνος θα μπορούσε να παριστάνει τον ελληνοκεντρικό δικαιολογώντας έτσι τις κατακτήσεις των Τούρκων.


  Ακόμα και για το σημερινό κράτος που ζούμε δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι Ελληνικό, πόσο μάλλον για το βυζάντιο του 9ο αι. Μία βόλτα στην Αθήνα θα πείσει τους πάντες ότι δεν υπάρχει ούτε ένα Ελληνικό μνημείο, η θρησκεία τα ήθη και τα έθιμά μας είναι ιουδαιοχριστιανικά, τα ονόματά μας ιουδαιοχριστιανοτουρκοβυζαντινοφράγκικα, ο τύμβος των Σαλαμινομάχων ένας βόθρος, οι επιγραφές των καταστημάτων όλες στα αγγλικά, η μουσική της νεολαίας αγγλοαμερικανική. Πού είδαν το Ελληνικό κράτος; Πώς τολμούν να λέγουν ότι το βυζάντιο του 9ου αιώνος ελληνοποιείται; Μήπως κάποιος βυζαντινός αυτοκράτωρ αναστήλωσε κάποιον Ελληνικό Ναό; Μήπως επέτρεψε την διεξαγωγή των Ολυμπιακών αγώνων; Μήπως επετράπη η λατρεία της Εθνικής Θεησκείας;


  «Ελληνοποιείται» το βυζάντιο σε σχέση με τί; Δώστε μας ένα μέτρο συγκρίσεως. Σε σχέση με την εποχή που έκαιγαν φιλοσόφους και βιβλία; Μα δεν υπάρχουν Έλληνες φιλόσοφοι στο βυζάντιο τον 9ο αιώνα, τους έκαψαν όλους ζωντανούς. Δεν είχαν άλλους να κάψουν. Το ότι δεν έκαιγαν φιλοσόφους από ένα σημείο και μετά δεν σημαίνει ότι «ελληνοποιήθηκαν» τα βυζαντινά κτήνη αλλά ότι δεν υπήρχε κάποιος Έλληνας φιλόσοφος για να τον κάψουν. Αν υπήρχε θα τον έκαιγαν.


  Συμπέρασμα: Δεν υπάρχει Ελληνικό κράτος με την νομική, πολιτική, στρατιωτική, φυλετική και πολιτιστική έννοια του όρου κατά την διάρκεια της βυζαντινής λαίλαπας. Υπάρχουν κάποιοι χατζατζάρηδες του χριστιανισμού που πληρώνονται από την ορθοδοξία για να «τελαλήσουν», όπως ο Χατζατζάρης στο θέατρο σκιών, την «ελληνικότητα» του βυζαντίου. Τα ίδια παραμύθια θα μας πούλαγε και ένας Έλλην μουσουλμάνος για την οθωμανική αυτοκρατορία ότι τάχα ελληνοποιήθηκε, αν ήμασταν σήμερα δούλοι στον Ισλαμισμό. Τώρα που είμαστε δούλοι στον χριστιανισμό μας λέγουν ότι το βυζάντιο «ελληνοποιήθηκε».

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Πεμ Οκτ 18, 2018 3:41 am